Αγαπάς την σοκολάτα; Τότε αυτή η συνταγή πρέπει να κατοχυρωθεί στις αγαπημένες σου. Τα μπουρεκάκια σοκολάτας τρώγονται κάθε στιγμή της ημέρας και η γεύση τους θα σε συνεπάρει.
ΥΛΙΚΑ:
• 250 γρ. φύλλο κρούστας
• 4 σοκολάτες υγείας (σε ράβδους)
• 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη ή ηλιέλαιο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
• 3 φλ.τσ. νερό
• 2 φλ.τσ. ζάχαρη
• ξύσμα από μισό πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Απλώνουμε τα φύλλα πάνω σε καθαρή επιφάνεια.
2. Τα κόβουμε σε λωρίδες.
3. Με πινέλο βουτυρώνουμε τις λωρίδες μία-μία.
4. Τοποθετούμε μια ράβδο σοκολάτας στην άκρη κάθε λωρίδας και τα τυλίγουμε σε ρολά.
5. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε από πάνω με λίγο βούτυρο.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
7. Ετοιμάζουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
8. Σιροπιάζουμε τα μπουρεκάκια αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο βουτώντας τα για λίγο ένα-ένα στο σιρόπι.