Στον Βύρωνα πηγαίνω αρκετά συχνά μιας και είναι από τις αγαπημένες μου γειτονιές. Ένα πρωί καθώς κατέβαινα την Καραολή Δημητρίου με τα πόδια, μία μυρωδιά από βανίλια με έκανε να σταθώ έξω από ένα μαγαζί. Προσπαθούσα να καταλάβω από πού προέρχεται αυτό το μεθυστικό άρωμα που σου θυμίζει γλυκό και εμένα προσωπικά βάφλα. Προχωράω λίγο παρακάτω και συνειδητοποιώ ότι βρίσκομαι στο Boomerang, το all day coffee bar restaurant, το οποίο έχει γίνει talk of the town. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες του, έχουν βγάλει έναν αγωγό από την κουζίνα, κάθε φορά που ψήνουν και μυρίζει όλο το μαγαζί. Όχι για να δελεάσουν τον κόσμο απλά για για να δοκιμάσει την ξακουστή βάφλα. Από κάθε προάστιο της Αττικής πηγαίνει κόσμος, μικροί και μεγάλοι, για να απολαύσουν το καλύτερο club sandwich, της Αττικής αλλά και τον πιο γευστικό καφέ.
Ο Γιώργος με ρίζες από τη Γαλλία και ο Σταμάτης 32 χρόνια στο χώρο της εστίασης είναι φίλοι από παιδιά και κουμπάροι. Ένωσαν τις δυνάμεις τους και με το επικοινωνιακό τους χάρισμα, κατάφεραν μέσα σε ενάμιση χρόνο το ακατόρθωτο για τους νέους επιχειρηματίες. Να τους μάθει όλη η Αττική και να έχουν πελάτες από κάθε προάστιο. Μπαίνοντας στο μαγαζί το μάτι σου θα πέσει στην minimal industrial διακόσμηση που σε συνδυασμό με τα πολύχρωμα λουλούδια, κάνουν το περιβάλλον φιλικό και ζεστό ακόμη και για τον πιο απαιτητικό πελάτη.
Το Boomerang άνοιξε την Άνοιξη του 2019 και συγκεκριμένα στις 9 Μαΐου. Πώς προέκυψε το όνομα; Ο Σταμάτης ήταν ο νονός! “Θεωρώ ότι ένα καλό όνομα μπορεί να δώσει από την αρχή το έναυσμα στον κόσμο να πηγαίνει σε ένα μαγαζί. Αφού έψαξα αρκετά μια μέρα που έψαχνα στο google maps είδα την κάτοψη του μαγαζιού , που είναι τρίφατσο. Ο δρόμος που κατεβαίνει που ενώνεται με τον άλλο και περνάει από μπροστά του, σχηματίζει ένα boomerang. Έτσι προέκυψε και το όνομα”.
Boomerang: Η φιλοσοφία του all day coffee bar restaurant
Οι δύο φίλοι και συνέταιροι έκαναν έναν μοναδικό συνδυασμό στο μαγαζί. Η εμπειρία του Σταμάτη στο χώρο της εστίασης-ήταν ακόμη παιδάκι όταν με τον πατέρα του είχαν την φημισμένη καντίνα πίσω από το Hilton στο κέντρο της Αθήνας-και το όραμα του Γιώργου, έκαναν το Boomerang να αγαπηθεί από το αθηναϊκό κοινό από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας του. “Αυτό το μαγαζί έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα. Δεν ξεκίνησε έτσι, αλλά εξελίχθηκε. Είναι το μοναδικό μαγαζί στην ευρύτερη περιοχή που κάνει delivery, και παραμένει το ύφος του κάθε στιγμής της ημέρας, το βράδυ σαν μπαράκι, και την υπόλοιπη μέρα για φαγητό και καφέ. Δηλαδή ως ένας χώρος διασκέδασης και χαλάρωσης”, λέει ο Γιώργος.
Όση ώρα κάθομαι στο μαγαζί για να απολαύσω το ξακουστό club sandwich, τους βλέπω να χαιρετούν με το μικρό τους όνομα τον κάθε πελάτη. Αυτοκίνητα σταματούν μέσα στη μέση του δρόμου και οι οδηγοί τους χαιρετάνε δίνοντας ραντεβού λίγο αργότερα στο στέκι τους. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι όλη αυτή η πελατεία είναι φίλοι των ιδιοκτητών. “Αν έρθεις μία εβδομάδα ένα δίωρο και δεις τους ρυθμούς του προσωπικού το οποίο κρίνει και πράττει ανάλογα με την κρίση μας όπου είμαστε και οι δύο εδώ, θα καταλάβεις για τι συμβαίνει αυτό. Πλέον οι πελάτες έχουν γίνει φίλοι μας. Όποιος μπαίνει μέσα τον χαιρετάμε με τον μικρό του όνομα κάνουμε πειράγματα μεταξύ μας. Υπάρχει μία χημεία. Ο κόσμος δεν έρχεται μόνο για να πάει σε ένα ωραίο μαγαζί αλλά για να δει το παρεάκι του, που είναι ο Γιώργος και ο Σταμάτης , το μπαρ, το service, και η διπλανή παρέα”, λέει χαμογελώντας ο Σταμάτης. “Νομίζω ότι έχουμε ανταποκριθεί σε όλα τα επίπεδα και τις προσωπικότητες των πελατών. Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις στα μάτια τον πελάτη και να ξέρεις ακριβώς τι θέλει. Εμείς το καταφέραμε“.
Boomerang: Εδώ θα φας το καλύτερο club sandwich της Αττικής
Στο Boomerang έρχονται από Νέο Κόσμο, Δάφνη, Καισαριανή, Πικέρμι και ζητάνε το club sandwich. “Αγαπάμε το φαγητό, είναι κουλτούρα μας. Στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει μαγαζί που να φτιάχνει club sandwich στο μέγεθος και με την ποσότητα και την ποιότητα των υλικών. Έχει κοτόπουλο φρέσκο ψητό, αυγό μάτι, το καλύτερο τυρί γκούντα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ένα ψωμί χωρίς συντηρητικά καθημερινό από πρατήριο φούρνου. Είναι λες και το φτιάχνει ένας γονιός για το παιδί του”.
Εκτός φυσικά από το συγκεκριμένο πιάτο, μπορείτε να δοκιμάσετε την εκπληκτική σαλάτα του Καίσαρα, με τραγανό μαρούλι, ψητό κοτόπουλο, σταρένια κρουτόν, καλαμπόκι από την Αμερική και μίας σος που δεν έχετε φάει πουθενά, τοστ με γαλοπούλα ή ζαμπόν που θυμίζει αυτά που τρώγαμε παιδιά, να επιλέξετε μία από τις 4 διαφορετικές τορτίγιες και μπαγκέτες, πίτσες ακόμη και finger food! “Προσπαθούμε να έχουμε απλά και καθημερινά πιάτα που να τους αρέσουν έτσι όπως έχουν μάθει από το σπίτι τους. Δεν υπάρχει κάτι τυποποιημένο. Μάλιστα μπορούν να φτιάξουν την δική τους τορτίγια και μπαγκέτα με υλικά της επιλογής τους. Η επιλογή στην πίτσα είναι μεταξύ πεπερόνε, σπέσιαλ και μαργαρίτα”, επισημαίνει ο Γιώργος. ”
Κι επειδή τα γλυκά είναι η αδυναμία μου, εκτός από την βάφλα που θέλεις έτσι κι αλλιώς να δοκιμάσεις από την μυρωδιά της βανίλιας που διαχέεται στο χώρο, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις και τα pancakes! Όσο για τα παγωτά; Είναι τα Κρι-Κρι, που έχουν βραβευτεί 7 συνεχόμενες χρονιές στην Ευρώπη.
Πρωινό και brunch με κρουασάν που θυμίζουν Παρίσι!
Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται! Έτσι λοιπόν στο Boomerang μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ομελέτες απλές και special, αλμυρά και γλυκά pancakes βάφλες αλλά και κρουασάν! “Λόγω της καταγωγής μου, το συγκεκριμένο κρουασάν, είναι το ίδιο γευστικά που θα βρεις στον φούρνο μου κάτω από το σπίτι μου στο Παρίσι. Είναι πραγματικά υπέροχο. Σε ό,τι μιλάμε για μπαγκέτες σε ότι έχει κάνει με την γαλλική κουζίνα είναι αυτά που θα βρεις σε γεύσεις σε bistro στη Γαλλία”.
Στο Boomerang θα πιεις τον καλύτερο καφέ που έχεις πιει ποτέ!
Κι επειδή η μέρα συνήθως στην Ελλάδα τουλάχιστον ξεκινάει και με καφέ, ο Σταμάτης και ο Γιώργος φρόντισαν ο καφές να ανταποκρίνεται στον κάθε πελάτη! “Έχουμε τον καλύτερο καφέ σε ακτίνα 7 χιλιομέτρων. Εγώ που ασχολούμαι 33 χρόνια με την εστίαση δεν είχα σχέση με τον καφέ, παρά μόνο με το φαγητό. Όλο μας το προσωπικό είναι εξειδικευμένο, έχουν περάσει ειδικά σεμινάρια. Μπορεί να φτιάχνουμε 500 καφέδες την ημέρα, όμως ο κάθε ένας καφές είναι ξεχωριστός. Είναι αυτό που θέλει ο καθένας. Πολλά παιδιά που παίρνουν τηλέφωνο ή το παίρνουν take away έχει ο καθένας τον δικό του καφέ. Δεν είναι ένας καφές που βγαίνει από το μαγαζί. Είναι αυτός που ζητάς. Άλλος το θέλει με λίγη κανέλα, άλλος με λίγη ζάχαρη κτλ Τις ιδιαιτερότητες του καθενός του τις δίνουμε με την καλύτερη γευστική ποιότητα που μπορεί να υπάρχει“, επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Σταμάτης.
Για τον καφέ παίζει σημαντικό ρόλο αυτό το παρείστικο που λέμε. “Oι baristes λόγω μεγάλης εμπειρίας, μπορούν να θυμούνται τον καφέ πoυ παίρνει ο κάθε πελάτης ακόμη και μία φορά. Είναι επιστήμονες στον καφέ. Παίρνεις στον καφέ στο πλαστικό για να τον πιεις στο γραφείο κι αυτός διατηρείται τρεις ώρες”!
To Boomerang τα βράδια μεταμορφώνεται σε in στέκι με απίθανα κοκτέιλ, μπύρες και κρασιά!
Είναι μεγάλη επιτυχία για ένα μαγαζί να έχει πελάτες ανθρώπους κάθε ηλικίας. Το βράδυ λοιπόν το μαγαζί γεμίζει με ανθρώπους που θέλουν να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική, να έρθουν σε κέφι και να απολαύσουν το κρασί τους, την μπύρα τους ακόμη και το κοκτέιλ τους. Για ένα μάλιστα από τα πράγματα που φημίζεται είναι τα καθαρά ποτά που διαθέτει η κάβα. “Κάναμε μία συνεργασία με μία εταιρία που έχει φανταστικά κρασιά, έχουμε πραγματικό ημίγλυκο ροζέ, έχουμε λευκή μαλαγουζιά και κόκκινο μερλό. Επιπλέον έχουμε το καλύτερο ρακόμελο της περιοχής. Είναι κάτι που φτιάχνω εγώ κάθε χειμώνα, το μέλι είναι από 100 μέτρα υψόμετρο από έλατο , σκούρο, κανέλα που έρχεται από την Κρήτη ενώ τα υπόλοιπα προϊόντα είναι από την Κρήτη”, λέει ο Γιώργος κι εγώ ανυπομονώ να χειμωνιάσει για να το δοκιμάσω!
Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα κοκτέιλ με ή χωρίς αλκοόλ. Lemon Pie, Apple Pie, Bella Fragola, Tropicana, Angly Pirate και φυσικά τα all time classic, μαργαρίτα και μοχίτο. “Δεν είναι μόνο το τι θα πιεις αλλά και πώς θα το πιεις. Υπάρχει ένα παιχνίδι με χαβαλέ. Θα έχει πείραγμα θα έχει το κάτι παραπάνω. Δεν θα σου πει ο baristas ορίστε να το ποτό σου. Θα υπάρξει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι”, επισημαίνει ο Γιώργος.
Events που αγαπήθηκαν!
Μπορεί να έχει μόλις ενάμιση χρόνο που το Boomerang άνοιξε τις πόρτες του για τον κόσμο, όμως το πρώτο πάρτι που έκανε ήταν η αιτία να συζητηθεί όσο κανένα άλλο μαγαζί της περιοχής. “Θα σου πω ένα συγκεκριμένο περιστατικό που εγώ ως μαγαζάτορας δεν το έχω βιώσει ποτέ στη ζωή μου. Την Καθαρά Δευτέρα, λίγο πριν κλείσουμε, κανονίσαμε ένα αποκριάτικο πάρτι. Ήταν το πρώτο πάρτι και νομίζαμε ότι δεν θα πετύχει. Ότι δεν θα έχουμε προσέλευση κόσμου κτλ. Διαμορφώσαμε τον χώρο κατάλληλα και βάλαμε επιλεκτικά 7 τραπέζια. Η προσέλευση ήταν για τις 23.00. Μέχρι τις 00.00 ήμουν μισοάδειο το μαγαζί και δεν ήμασταν σίγουροι για αν το αν ερχόταν ο κόσμος. Μετά από λίγη ώρα, είχαν αδειάσει όλα τα μαγαζιά επειδή είχαν ακούσει ότι εδώ γινόταν χαμός και το πάρτι τελείωσε στις 3 τα ξημερώματα“, λέει με ενθουσιασμό ο Σταμάτης.
Όσο για τη μουσική που μπορείτε να ακούσετε; “Είμαστε σε μία κατάσταση funky με την ευρύτερη έννοια. Η μουσική που θα ακούσεις είναι house, 90’s το απόγευμα θα ακούσεις μία ωραία συλλογή του Bob Marley, γιατί είναι τέτοια η ώρα κι ανάλογα με τον κόσμο και τη διάθεση μπορείς να ακούσεις και 80’s. Δεν έχουμε standard μία ετικέτα σε αυτό. Κι όταν λέμε για event μπορεί να συμβεί κάτι από μόνο του. Έχει γίνει πολλές φορές. Τώρα θα έρχονται γνωστοί dj’s που θα παίζουν από τις 19.00 το απόγευμα για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που έρχονται καθημερινά εδώ”, προσθέτει ο Γιώργος.
Delivery όλες τις ώρες και ημέρες!
Εν μέσω covid-19, το delivery αγαπήθηκε ακόμη περισσότερο κάθε στιγμή της ημέρας. Μπορείτε να παραγγείλετε από καφέ και ποτό, μέχρι κρύα πιάτα ακόμη και τα αγαπημένα σας γλυκά. Ο Γιώργος και ο Σταμάτης, έχουν φροντίσει για εσάς πριν από σας! Όσοι πάλι θέλετε να τους γνωρίσετε από κοντά, μπορείτε να πάτε στο μαγαζί. Θα γίνουν οι νέοι σας φίλοι!