Τα μπισκότα τα αγαπώ. Γεμιστά ή όχι, δεν τα αποχωρίζομαι ποτέ καμία στιγμή της ημέρας. Έχουμε και αδυναμίες φυσικά στα σοκολατένια, αλλά πρόσφατα δοκίμασα μπισκότα με δημητριακά από τα χεράκια μίας παλιάς μου φίλης, της Άννας Φέρρη. Πάμε να δούμε μαζί βήμα βήμα την συνταγή.
Υλικά για μπισκότα με δημητριακά
– 100 γραμμ. αλεύρι μαλακό
– 1 πρέζα αλάτι
– 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
– 85 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 85 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
– 100 γραμμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 μεγάλο αυγό
– 1 βανίλια
– 130 γραμμ. νιφάδες βρώμης ή άλλων δημητριακών
– 50 γραμμ. σταφίδες
– 50 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση συνταγής για μπισκότα με δημητριακά
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρυσταλλική και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα.
Βάζουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC, στον αέρα, πολύ καλά. Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα. Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ. Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14΄. Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.