Είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που “κατηγορούσε” το brunch χωρίς όμως να μπω στην διαδικασία να δοκιμάσω κάποιο πιάτο. Ίσως μου ξένιζε η λέξη και το γεγονός ότι όλοι είχαν μάθει τις Κυριακές να πηγαίνουν για brunch. Κι επειδή στη ζωή πρέπει να δοκιμάσεις προτού απορρίψεις κάτι, έτσι κι εγώ μετά από πρόκληση της φίλης μου της Λίας Παπά που είναι υπεύθυνη στο Bella Vespa της Γλυφάδας πήγα εκεί για να φάω τα βασικά πιάτα που σερβίρονται στο brunch από τα μαγικά χέρια του σεφ, Δημήτρη Χατζηδημητρίου.
Η διαφορά όμως με τα υπόλοιπα μαγαζιά είναι στη μέρα… Όσοι είστε λάτρεις του brunch, κανονίζετε τις Κυριακές να βρίσκεστε σε μέρη που σερβίρεται! Στο Bella Vespa όμως σερβίρεται τα Σάββατα και έχει γίνει η συνήθεια των κατοίκων των Νοτίων Προαστίων!
Το περιβάλλον είναι υπέροχο, ήσυχο και ιδανικό για συζητήσεις με φίλους αλλά και με την οικογένειά σου. Οι χώροι είναι προσεγμένοι και η διακόσμηση είναι αυτή που σε κερδίζει πριν μπεις στο μαγαζί αφού στην είσοδο θα συναντήσεις και την… βέσπα!
Κάθισα σε ένα τραπέζι και ζήτησα από τον Δημήτρη να μείνει μαζί μου για να μου περιγράφει κάθε πιάτο που βγαίνει τι έχει μέσα! Έτσι κι έγινε.
Το πρώτο ήταν το πιάτο που όμως μου είπε, είναι ο ορισμός του brunch. “Πρόκειται για χειροποίητη φοκάτσια μας μαζί με ιταλική σαλάτα, ένα αυγό, προσούτο, μαζί με μία χειροποίητη μαγιονέζα τρούφας. Είναι για μένα ο ορισμός του πιάτου ενός brunch. Θα σε κρατήσει όλη μέρα μέχρι το βράδυ”, επεσήμανε.
Πράγματι η γεύση του ήταν μοναδική. Το λάτρεψα από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Δε θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι ένα πιάτο θα σε κρατήσει όλη μέρα κι όμως εγώ που κάνω μικρά και συχνά γεύματα, εκείνη την ημέρα ξαναέφαγα το βράδυ!
“Αυτό είναι ένα πιάτο ναυαρχίδα στο χώρο του brunch. Είναι egg μπενεντίκτ ένα πολύ αγαπημένο πιάτο με μία χειροποίητη ολαντέζ, φρυγαρισμένο brios και ποσέ αυγό με καπνιστό χαμόν σεράνο”, μου εξήγησε ο Δημήτρης βλέποντάς με να το επεξεργάζομαι!
Τον ρώτησα αν έχει κάτι με τσουρέκι ή με σοκολάτα. Πριν μου απαντήσει τα άλλα δύο πιάτα ήδη βρίσκονταν στο τραπέζι. “Αυτό είναι καραμελωμένο τσουρέκι με άρωμα από μαχλέπι, φρούτα του πάθους και πέρλες λευκής σοκολάτας και το άλλο είναι ένα πολυαγαπημένο και απλό πιάτο είναι τα puncakes με πραλίνα σοκολάτας, μπανάνα, ρασμπερι, και πέρλες λευκής σοκολάτας”.
Αν λατρεύεις-όπως εγώ-τα superfood και τα φρούτα υπάρχει ένα πιάτο που θα σε ξετρελάνει. “Για τους superfood lovers έχουμε ένα γιαούρτι το οποίο το λέμε detox γιατί έχει τζίντζερ, ινδοκάρυδο, φράουλα, μέλι, καρύδια και φυστίκια Αιγίνης. Σούπερ δυναμωτικό σε κρατάει όλη μέρα”.
Αν κι εσείς δεν συμπαθείτε τον όρο “brunch” ή αρνείστε να μπείτε σε μία τέτοια λογική, όπως ήμουν εγώ προτού δοκιμάσω, σας συνιστώ να το κάνετε. Θα δείτε ή καλύτερα θα δοκιμάσετε λιχουδιές που μπορεί να “απογειώσουν” τον ουρανίσκο σας. Μία δοκιμή είναι αρκετή!
Φωτογραφίες: Μαρκέλλα Σαράιχα (Samsung S7)