Ο παστός μπακαλιάρος στην περιοχή της Πρέβεζας μαγειρεύεται στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα, κόκκινη πάπρικα και μαύρες σταφίδες που δίνουν μια ιδιαίτερη υπόγλυκια γεύση στο φαγητό.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπακαλιάρο παστό
5 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
1 ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
1 φλιτζάνι λάδι
1 κ. γ. μπούκοβο ή κόκκινη πάπρικα (αν το θέλετε πικάντικο ή όχι)
½ κιλό ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
1 φλιτζάνι αλεύρι
Αλάτι ,1 κ. γλ. Ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλευρώνετε και τηγανίζετε τον μπακαλιάρο που έχετε ξαλμυρίσει από την προηγούμενη μέρα. Ροδίζετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με λίγο λάδι, προσθέτετε την ντομάτα και τα βράζετε για 10’. Προσθέτετε αλάτι, μπούκοβο, ζάχαρη και σταφίδες. Βάζετε σε γάστρα τα υλικά και μετά τοποθετείτε και τον μπακαλιάρο. Προσθέτετε νερό, σκεπάζετε και ψήνετε στους 200 βαθμούς C για 1 ώρα.