Σε όποιο ξενοδοχείο κι αν πας στην Ελλάδα ακόμη και στο πιο ακριβό δεν υπάρχει περίπτωση να φας σαλάτα και να πληρώσεις πάνω απο 30 ευρώ. Ακόμη και σε αυτά που η σουίτα αγγίζει τα 5000 ευρώ. Υπάρχει όμως ένα μέρος στο εξωτερικό όπου έχει γίνει must για τους εύπορους Ρώσους και σερβίρεται σαλάτα με τιμή να αγγίζει τα 900 ευρώ!
Η Florette Sea and Earth Salad, σερβίρεται στο Hempel Hotel στο Basawater του Λονδίνου και είναι η πιο ακριβή σαλάτα του κόσμου. Δημιουργήθηκε από τον σεφ Raymond Blanc στο Λονδίνο και σερβίρεται κατόπιν παραγγελίας, καθώς χρειάζεται έξι ώρες για την προετοιμασία της.
Τι υλικά έχει; Θα αναρωτηθεί κανείς. Ο συνδυασμός του χρόνου παρασκευής της και των ακριβών υλικών που περιέχει έστειλε στα ύψη την τιμή της. Η σαλάτα περιέχει από χαβιάρι μπελούγκα και αστακό με ξίδι μπαλσάμικο 30 ετών μέχρι τριμμένη τρούφα, καβούρι Κορνουάλης και πατάτες στολισμένες με φύλλα χρυσού. Η πραγματική πρόκληση, όμως, είναι τα 50 γραμμάρια από χαβιάρι Almas, από αυγά συγκεκριμένων ειδών οξύρρυγχου.
Το σίγουρο είναι ότι κάποια πράγματα αγγίζουν τα όρια της υπερβολής ειδικά την εποχή που διανύουμε. Περί ορέξεως…