Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου

Η παραδοσιακή ψαροφαγία έχει συνδεθεί με το όνομα Γιώργος Παπαϊωάννου. Λόγω του ότι αγαπώ τις θαλασσινές γεύσεις ένα από τα στέκια μου είναι το εστιατόριο  Παπαϊωάννου στο Καβούρι. Μόλις έμαθα ότι άνοιξε νέο γαστρονομικό spot στο κέντρο της Αθήνας, το Atelier Papaioannou, έκλεισα τραπέζι για να το επισκεφθώ με την παρέα μου. Φωλιασμένο στην κοσμοπολίτικη στοά Σπυρομήλιου  ο νέος γαστρονομικός προορισμός που προσφέρει μια εξαιρετική γευστική εμπειρία, συνδυάζει αρμονικά την παράδοση με την καινοτομία.

Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου

Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου
Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου

Το νέο εγχείρημα του Παπαϊωάννου και της S | One Hospitality εκφράζει πάντα την αγάπη για τις ελληνικές θάλασσες και τις ρίζες της ελληνικής ψαροφαγίας. Στην κοσμοπολίτικη Στοά Σπυρομήλιου, στο City Link, σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά σημεία της πόλης, οι λάτρεις των θαλασσινών έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτές γεύσεις σε ένα φιλόξενο και κομψό περιβάλλον. Γνωστό για τα εξαιρετικά πιάτα με θαλασσινά, αυτό το εστιατόριο έχει γίνει φάρος για τους λάτρεις του φαγητού που αναζητούν ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι.

Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου
Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου

Τιμώντας τη μακρά ιστορία του, ο Γιώργος Παπαϊωάννου παρουσιάζει ένα μενού εμπνευσμένο από τις πρώτες συνταγές του πατέρα του, αλλά και τη νησιώτικη κουζίνα με πιάτα όπως ροφός αχνιστός με κυδωνάτες πατάτες, ρεβιθάδα με καπόνι και σέσκουλα, ψάρι παϊδάκι με άγρια χόρτα εποχής. Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι η σκορπίνα με τσιγαριαστά άγρια χόρτα, λεμόνι κι αχινό, η πεσκανδρίτσα οσομπούκο με αρσενικό Νάξου αλλά και η μπριζόλα τόνου με παραπούλια, κυδωνάτες πατάτες τηγανητές και σάλτσα ψαριού. 

Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου
Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου

Η ποιοτική ελληνική πρώτη ύλη και τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά δίνουν δυναμικό “παρών” αποτελώντας τον πυρήνα του μενού, ενώ η προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών και αποσταγμάτων συντροφεύει μοναδικά κάθε πρόταση.

Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου
Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου

Καθίσαμε σ’ ένα από τα εξωτερικά τραπέζια του deck και ρίξαμε μία γρήγορη ματιά στο menu μιας και ήδη είχε έρθει ο σερβιτόρος για να μας κάνει τις δικές του προτάσεις. Ξεκινήσαμε με την αγαπημένη μου all time classic σαλάτα με ντομάτα, ραπανάκι, κάπαρη και ρίγανη και φυσικά την φημισμένη ταραμοσαλάτα!

Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου
Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου

Το αμέσως επόμενο πιάτο ήταν και το best seller της βραδιάς θα μπορούσα να πω γιατί έχω αδυναμία στα όστρακα. Στρείδια για ένα ανεπανάληπτο γαστριμαργικό ταξίδι!

Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου
Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου

Τα επόμενα πιάτα που ήρθαν μύριζαν κυριολεκτικά θάλασσα. Δοκιμάσαμε το ταρτάρ τόνου, το μαγιάτικο με κουνουπίδι και κόλιανδρο

Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου
Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου

ενώ το πιάτο που η νοστιμιά του δεν είχε προηγούμενο ήταν το κεμπάπ ψαριού με πιπεριά Φλωρίνης.

Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου
Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου

Αμέσως μετά δοκιμάσαμε τις ψητές γαρίδες και για κυρίως πιάτο προτιμήσαμε τσιπούρα με τέλειο ψήσιμο που συνοδευόταν από τσιγαριαστά χόρτα.

Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου
Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου

Ένα γεύμα δεν τελειώνει ποτέ χωρίς γλυκό. Ανάμεσα στην τάρτα αχλάδι, το μήλο-τριαντάφυλλο, τα παγωτά και τα σορμπέ, προτιμήσαμε την σφαίρα σοκολάτας που θα σου αφήσει την πιο γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.

Κλείνοντας με τις εξαιρετικές εντυπώσεις μου από το Atelier Papaioannou, θα σταθώ στην λίστα κρασιών και αποσταγμάτων του εστιατορίου, που έχει σχεδιάσει η sommelière του Ομίλου, Βασιλική Γιάνναρη.

Γιατί να επισκεφτείτε το Atelier Papaioannou;

Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου
Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου

Το κέντρο της Αθήνας υστερεί σε πολύ καλά εστιατόρια για ψάρι. Έτσι λοιπόν το Atelier Papaioannou είναι μία όαση θαλασσινών γεύσεων. Για ποιους λόγους να το επισκεφθείτε;

  • Αυθεντικότητα: Ζήστε τις αληθινές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, παρασκευασμένες με τη μέγιστη προσοχή και προσοχή στη λεπτομέρεια.
  • Καινοτομία: Απολαύστε δημιουργικά πιάτα που τιμούν την παράδοση, ενώ αγκαλιάζουν τις σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές.
  • Ατμόσφαιρα: Απολαύστε το γεύμα σας σε ένα γαλήνιο και κομψό περιβάλλον που βελτιώνει την γευστική σας εμπειρία.

Φυσικά στα παραπάνω προστίθεται ο άριστος επαγγελματισμός του service. Ένα εστιατόριο που σίγουρα σε βαθμολογία παίρνει 10 στα 10.

Τιμώντας τον πλούτο των ελληνικών θαλασσών

Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου
Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου

Ιδιαίτερα αγαπητός στο αθηναϊκό, και όχι μόνο, κοινό, ο Γιώργος Παπαϊωάννου ξεκίνησε το πρώτο του εστιατόριο στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στο Μικρολίμανο του Πειραιά, με γνώμονα τη δημιουργία ενός προορισμού που συνδυάζει φρέσκες, απλές αλλά μοναδικές γεύσεις. Σήμερα, έχοντας συμπληρώσει τρεις δεκαετίες επιτυχημένης παρουσίας, το όνομα Παπαϊωάννου αποτελεί συνώνυμο της αυθεντικής ψαροφαγίας. Γνωστός για τη βαθιά του σχέση με τους Έλληνες ψαράδες και παραγωγούς, επιλέγει τα πιο αγνά υλικά για τα πιάτα των εστιατορίων του. Με σεβασμό στις παραδοσιακές τεχνικές και έντονη προσήλωση στην αυθεντικότητα, ο ίδιος και η ομάδα του προσφέρουν στους επισκέπτες του Atelier Papaioannou μια εμπειρία που τιμά τον πλούτο των ελληνικών θαλασσών.

Το βραβευμένο εστιατόριο Παπαϊωάννου προσφέρει την απόλυτη γευστική εμπειρία σε ένα κομψό περιβάλλον με έμπνευση από τον υδάτινο κόσμο που αντανακλά τη βαθιά σύνδεσή του με τη θάλασσα. Ξεκινώντας από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 στα σοκάκια του Μικρολίμανου, το εστιατόριο Παπαϊωάννου μετακόμισε δίπλα στη θάλασσα την άνοιξη του 2013, προσφέροντας μια εμπειρία φαγητού με φόντο τη γραφική Μαρίνα του Μικρολίμανου, ενώ πλέον διαθέτει παρουσία σε Βουλιαγμένη, Κηφισιά και Μύκονο. Σταθερά αφοσιωμένο στην αυθεντικότητα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προορισμούς για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Το όνομα του Γιώργου Παπαϊωάννου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα πιο φρέσκα, αγνά και ποιοτικά υλικά από ψαράδες και παραγωγούς από όλη την Ελλάδα. Η επιτυχία των εστιατορίων επισφραγίζεται με διακρίσεις σε θεσμούς όπως τα FNL Best Restaurant Awards, το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και πολλές ακόμη βραβεύσεις.

Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου
Atelier Papaioannou: Η αυθεντική ψαροφαγία μεταμορφώνει τη Στοά Σπυρομήλιου με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου

Η ομάδα του Atelier Papaioannou είναι παθιασμένη με την παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών και τη διασφάλιση ότι κάθε επισκέπτης αισθάνεται ότι εκτιμάται και εκτιμάται. Από τη στιγμή που περνάτε την πόρτα, σας καλωσορίζουν με αυθεντική φιλοξενία, κάνοντας την γευστική σας εμπειρία όχι μόνο αξέχαστη αλλά πραγματικά ξεχωριστή.

City Link – Στοά Σπυρομήλιου, Βουκουρεστίου 3 ή Αμερικής 2, Σύνταγμα

τηλ. 2103211315

ανοιχτά: Καθημερινά από 13:00-01:00

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.