Αν επιλέξει κάποιος τα Κύθηρα για τις διακοπές του, σίγουρα θα φάει πολύ καλά. Μπορεί το συγκεκριμένο νησί να μην έχει πολλές επιλογές πάνω στην gourmet κουζίνα, ωστόσο θα φάει αρκετά παραδοσιακά πιάτα που θα του μείνουν αξέχαστα.
Το πρώτο εστιατόριο, στο οποίο επιβάλλεται να φας είναι ο Καλέρης, στην Αγία Πελαγία. Ο σεφ της καρδιάς μας, όπως αποκαλούμε τον Γιάννη Πρινέα, ο οποίος έχει δουλέψει στα καλύτερα εστιατόρια του εξωτερικού, κάνει θαύματα στην κουζίνα του και ο ουρανίσκος μας απολαμβάνει την κάθε μπουκιά! Τα πιάτα που πρέπει να παραγγείλεις είναι το χταποδάκι στιφάδο, το ριζότο γαρίδας, το χοιρινό και τις τυροκροκέτες με ντομάτα!
Εστιατόριο Καλέρης, Αγία Πελαγία, τηλ 2736 033461
Το δεύτερο εστιατόριο για το οποίο μιλούν όλοι βρίσκεται στα Φράτσια και λέγεται Familia. Πρόκειται για μία οικογενειακή ταβέρνα που στεγάζεται σε ένα παλιό σχολείο πάνω στην πλατεία του ηπειρωτικού χωριού. Η κουζίνα του περιλαμβάνει κλασικά πιάτα κρέατος, ωραίες σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς. Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις τον κόκκορα με ροδοπέταλα με μία special συνταγή από τα χέρια του σεφ, Γιάννη Βουλγαράκη.
Φαμίλια, Φράτσια, τηλ 27360 33908
Τρίτο εστιατόριο στο οποίο θα φας τα παραδοσιακά φαγητά της μαμάς, είναι ο Λεμονόκηπος, στον Καραβά. Δύο από τα καλύτερα πιάτα είναι το πασίτσιο και η κακκαβιά!
Λεμονόκηπος, Καραβάς, τηλ 27360 33354
Από τις πιο γραφικές ταβέρνες του νησιού είναι η Φιλιώ χωμένη μέσα στις μουριές. Όποιο μαγειρευτό φαγητό κι αν φας θα ξετρελαθείς!
Φιλιώ, Κάλαμος, τηλ 27360 31549 (Φωτογραφίες: facebook)
Φυσικά αν επισκεφθείς τον Μυλοπόταμο, θα πρέπει να φας στο παραδοσιακό καφενείο ο Πλάτανος που λειτουργεί τα τελευταία 130 χρόνια. Η κυρία Καλλιόπη είναι η ιδιοκτήτρια εδώ και 18 χρόνια και η μητέρα της, κυρία Κατίνα μεγαλουργεί στην κουζίνα. Οπωσδήποτε να φας γεμιστά, μελιτζάνες με πατάτες τηγανιτές, αρνάκι στο φούρνο και κόκκορα!
Καφενείο Ο Πλάτανος, Μυλοπόταμος, τηλ 27360 33397
Φωτό: Άννα Κουσιορή, Γιάννης Δόξας