Όταν ένα εστιατόριο βραβεύεται με αστέρι Michelin ο νους μας πάει ότι θα έχει γκουρμέ κουζίνα και θα είναι πολύ ακριβό. Όπως άλλωστε συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Η ομάδα όμως των βραβείων έδωσε το αστέρι στον Τσαν Χον Μενγκ στην Σιγκαπούρη για ένα πιάτο με κοτόπουλο, ρύζι και σάλτσα τσίλι το οποίο στοιχίζει 1,2 ευρώ!
Ο Τσαν Χον Μενγκ, είχε ένα μικρό μαγαζί που προσέφερε από την αρχή απλά fast food γεύματα όπως noodles με κοτόπουλο, ψητό χοιρινό και ψητό κοτόπουλο τα οποία φυσικά γίνονταν ανάρπαστα.
«Μάλλον θα μου κάνετε πλάκα. Τι είναι αστέρια Michelin; Έχω ακούσει το όνομά τους για εστιατόρια υψηλής μαγειρικής», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το CNN.
Η ομάδα των βραβείων εντυπωσιάστηκε επιπλέον από δύο πράγματα. Πρώτον ότι το προσωπικό του ήταν ευγενικό και με το χαμόγελο στα χείλη, κάτι που δεν συναντάς εύκολα στην Σιγκαπούρη και δεύτερον ότι το εστιατόριό του διέθετε κλιματιζόμενες αίθουσες. Το σίγουρο είναι ότι το μαγαζί του έγινε πασίγνωστο σε όλον τον κόσμο κι έφερε ακόμη περισσότερη πελατεία!