Η πορτοκαλόπιτα είναι πεντανόστιμη. Όσες φορές έχει τύχει να φάω δεν έχω αφήσει ούτε ψίχουλο! Η Ευαγγελία Γκιουλέ, πιστή αναγνώστρια του travelgirl.gr μας έστειλε την συνταγή και την μοιράζεται με όλους εμάς.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά
1 ποτήρι λάδι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
1 μπέικιν
1 πορτοκαλί (το ξύσμα του)
1/3 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Για το σιρόπι (βράζουμε τα υλικά όλα μαζί):
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1 πορτοκάλι (την φλούδα του)
Λίγο χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ εκτός τα φύλλα και τα χτυπάμε για δύο λεπτά. Μετά προσθέτουμε κομμένα τα φύλλα σε μικρά κομμάτια. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε 35-40 λεπτά στους 180-200 βαθμούς. Μόλις ψηθεί ρίχνουμε το παγωμένο σιρόπι από πάνω.