Η Ρόδος είναι από τους αγαπημένους μου προορισμούς και σχεδόν κάθε χρόνο την επισκέπτομαι. Αυτή τη φορά έμεινα στο Rodos Palace και όλοι μιλούσαν για το πιο hot στέκι της περιοχής, που λειτουργεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Amalfi Coast Rhodes. Ο γνωστός επιχειρηματίας, Κώστας Αποστολίδης, που το όνομά του, έχει συνδεθεί με επιτυχημένα projects στο διαμάντι των Δωδεκανήσων, γέννημα θρέμμα της περιοχής, σε ένα ταξίδι του στο Amalfi Coast της Ιταλίας, εμπνεύστηκε το όνομα, και πριν από περίπου 5 χρόνια δημιούργησε ένα all day bar restaurant, σε ένα στρατηγικό σημείο του νησιού που έχει ξενοδοχεία με 17 και 18 χιλιάδες κλίνες.
“Πρώτα από όλα βρίσκεται σε μια από τις πιο κοντινές παραλίες της πόλης της Ρόδου, έχει τις δικές του ξαπλώστρες και είναι μια εξαιρετική επιλογή αν μένετε σε κάποιο από τα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής. Το Amalfi έχει μοναδικά πρωινά, σνακ, ενώ το mediterranean menu είναι εκπληκτικό. Έχει μία κουζίνα κυρίως μεσογειακή με επιρροές από την Ιταλία αλλά και την Ελλάδα. Μπορεί κανείς να γευτεί πολλές μακαρονάδες με θαλασσινά αλλά και πολύ ωραία κρεατικά. Φυσικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από δροσερά και πολύ ωραία κοκτέιλ”.
Amalfi Coast Rhodes: Το all day bar restaurant που ο ήλιος δύει ανάμεσα σε δύο Ηπείρους!
Την πρώτη ημέρα παραμονής μου στο νησί, γεύτηκα το υπέροχο πρωινό από τις δεκάδες επιλογές που μπορεί να βρει κάποιος στο menu. Από ομελέτες, vegan, δυναμωτικές, χορταστικές μέχρι yogurt smoothie και pancakes. Εμείς επιλέξαμε το smoothie yogurt bowl, την keto diet omelet και την green omelet αλλά και ένα σοκολατένιο pancake με σμέουρα και φράουλες.
Λόγω του ότι το πρωινό μας κράτησε αρκετές ώρες, αποφασίσαμε να φάμε αργά το απόγευμα, την ώρα που έδυε ο ήλιος. Μπαίνοντας στο μαγαζί και αντικρίζοντας το θέαμα, ένιωθες λες και βρισκόσουν σε ένα εξωτικό μέρος.
“Είναι ένα spot που έχει το μοναδικό ηλιοβασίλεμα μεταξύ των δύο ηπείρων. Είναι το ηλιοβασίλεμα που συνδυάζει δεξιά την Ασία και αριστερά την Ευρώπη. Δύο ο ήλιος ανάμεσα σε δύο ηπείρους”, μου λέει ο Κώστας Αποστολίδης.
Υπό τους ήχους των εξαιρετικών μουσικών επιλογών, απολαύσαμε το κρασί μας θαυμάζοντας την στιγμή που ο ήλιος χανόταν μέσα στη θάλασσα σε ένα εξωτικό περιβάλλον με minimal διακόσμηση και γήινους χρωματισμούς. Το ευγενέστατο και εξυπηρετικό προσωπικό, είναι εκεί για να σε βοηθήσει να επιλέξεις από κρασί μέχρι κυρίως πιάτο και φυσικά κοκτέιλ. Εμείς δοκιμάσαμε δύο ιταλικές πράσινες σαλάτες με μοτσαρέλα και ντοματίνια η μία, κι άλλη με πράσινα και φράουλες, ενώ από κυρίως επιλέξαμε το all time classic beef filet και το beef skirt steak.
Φυσικά για τους φίλους των θαλασσινών υπάρχει μεγάλη ποικιλία τόσο σε ορεκτικά όπως και σε κυρίως πιάτα όπως ο ψητός αστακός και τα ψάρια, αλλά και το φιλέτο λαβράκι.
Ένα γεύμα πάντα ολοκληρώνεται με γλυκό! Σας προτείνω ανεπιφύλακτα την κρεμ μπρουλέ η οποία σκίζει κι από εμφάνιση αλλά και από γεύση!
Το βράδυ η ατμόσφαιρα αλλάζει, οι μουσικές ανεβάζουν την διάθεση και ο κόσμος απολαμβάνει τη φεγγαράδα που φωτίζει την θάλασσα πίνοντας το ποτό του. Αν θέλετε να φάτε, τότε επιλέξτε οπωσδήποτε το σούσι που σερβίρεται μετά τις 19.00 και φυσικά συνδυάστε το με τα signature κοκτέιλ.