Ακρωτήρι Ταίναρο: Το travelgirl.gr σε ξεναγεί στο σημείο που πέρασε ο Ηρακλής για να αντιμετωπίσει τον Κέρβερο

Πολλοί από σας θυμούνται αυτήν την ονομασία από τη μυθολογία καθώς το ακρωτήρι Ταίναρο ήταν το σημείο που ο πέρασε ο Ηρακλής, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Κέρβερο. Μάλιστα αναφέρεται, ότι από το ίδιο σημείο πέρασε και ο Ορφέας για να πάρει πίσω την Ευρυδίκη. Το απόκοσμο-άγριας ομορφιάς-τοπίο, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κόλπους και αποτελεί το νοτιότερο άκρο της βαλκανικής Χερσονήσου.

DCIM100MEDIADJI_0064.JPG

Το τοπίο απλά είναι μαγικό και είμαι σίγουρη ότι δε θα το ξεχάσεις ποτέ για αυτό σου προτείνω να το επισκεφθείς. Από τα μία τα απόκρημνα βράχια και από την άλλη τα μανιώδη κύματα δημιουργούν μία αίσθηση ότι ο χρονος έχει γυρίσει πίσω.  Οι αρχαίοι δεν το ονόμασαν τυχαία,  «Μεταπέα Άκρα» μιας και πίστευαν ότι εκεί βρισκόταν η πύλη για τον Άδη.

Το ακρωτήριο Ταίναρο βρίσκεται στο μεσαίο πόδι της Πελοποννήσου και πήρε το όνομά του από τον μυθικό ήρωα Ταίναρο που ήταν γιος του Δία και ο οικιστής που ίδρυσε την πόλη Ταίναρο στην Ακρωταινάρια χερσόνησο. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα έχει πάρει πολλά ονόματα, όπως η Ταίναρος, η Ταινάρια ακτή, το Φανάρι, ο Κάβος Ματαπάς ,ο Βραχίων της Μάνης , ο Λίθος. Χιλιάδες χρόνια πριν, ήταν τόπος λατρείας, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον Ήλιο.

Σύμφωνα με την παράδοση, εκεί σταμάτησαν οι Κρήτες της Κνωσού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Πύλο, για να θαυμάσουν τα πρόβατα που βοσκούσαν ελεύθερα κατά μήκος της χερσονήσου. Ο Απόλλωνας έδωσε στον Ποσειδώνα το Ταίναρο και πήρε ως αντάλλαγμα τους Δελφούς, όπου έχτισε το μαντείο του και όρισε πρώτους ιερείς τους Κρήτες.

DCIM100MEDIADJI_0060.JPG

Όπως αναφέρουν οι ιστορικοί, στο ανατολικο του σημείο θα συναντήσει κανείς έναν λαξευμενο βράχο όπου οι αρχαίοι το ονόμαζαν “ψυχοπομπείο”. Από την ονομασία και μόνο καταλαβαίνεις ότι γινόταν μεταφορά της ψυχής. Πράγματι, από κεινο το σημείο, περνούσε ένας συνοδός όπου έπαιρνε τις ψυχές και τις οδηγούσε στην πύλη του Άδη.

Θεωρώ ότι είναι ένα από τα μέρη της χώρας μας που κάποιος πρέπει να δει από κοντά…

Φωτογραφίες: Δημήτρης Τσίγκας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.