Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης

Abra Ovata. Ένα σπάνιο κοχύλι που το βρίσκεις μόνο στις αφρικανικές χώρες, έκανε την εμφάνισή του στη Λίμνη της Βουλιαγμένης. Από αυτό πήρε το όνομά του το εστιατόριο που αποτελεί το νέο talk of the town. Συνδυάζει μία μυστηριακή ατμόσφαιρα και ένα εξαιρετικό μενού με την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ, John Σκοτίδα σε ένα περιβάλλον που είναι βγαλμένο από παραμύθι. Fusion πιάτα με αρκετές ασιατικές επιρροές αλλά με βάση την ελληνική κουζίνα. “Ερχόμενος εδώ ο John Σκοτίδας ο σεφ μας,  που διαπρέπει στην γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου συνδύασε τις ελληνικές πρώτες ύλες με λίγα tips από την Ασία. Πολύ καλές πρώτες ύλες, ελληνικές με το ψάρι να πρωταγωνιστεί, και συνεργασίες με μικρούς παραγωγούς για λαχανικά από φάρμες. Όλα φρέσκα, ψάρια, γαρίδες. Έχουμε πει να δώσουμε έμφαση στην Ελλάδα”, τονίζει ο υπεύθυνος του εστιατορίου, Δημήτρης Μπενάκης.

Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης

Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης
Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης

Μπαίνοντας στο εστιατόριο το ονειρεμένο σκηνικό σε αφήνει άφωνο. Νομίζεις ότι είσαι πρωταγωνιστής μίας ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Ειδικά την ώρα που ανοίγουν οι πόρτες για το κοινό, στις 20.00, για να απολαύσει το dinner του, ο ήλιος δύει και όσο σουρουπώνει οι βράχοι φωτίζονται και η λάμψη του φεγγαριού αντανακλά στα νερά της λίμνης. Πριν ανοίξεις το μενού, οι σερβιτόροι σου προτείνουν κάποιο από τα πολύ ιδιαίτερα κοκτέιλ ή κρασί.

Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης
Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης

Ρίχνοντας την πρώτη ματιά στον νέο κατάλογο του Abra Ovata, καταλαβαίνεις ότι η ομάδα πίσω από το πετυχημένο projetc, έχει επενδύσει στην ελληνική πρώτη ύλη και στην εξαιρετική ποιότητα. Το φαγητό είναι για να μοιράζεται και η φιλοσοφία του είναι να μπαίνουν τα πιάτα στη μέση και η παρέα να δοκιμάζει τις μοναδικές αυτές γεύσεις. Από τα πιάτα που αντιπροσωπεύουν το εστιατόριο είναι σίγουρα ο τόνος που έρχεται σε επαφή με το asian κομμάτι και το ελληνικό αλλά και ο κολοκυθοανθός που έρχεται σε αντίθεση με το τοπίο. Όλα τα στοιχεία έχουν επιρροές από South America και κυρίως Ελλάδα. Είναι ένα ωραίο mix.  Ελληνική κουζίνα με touch από Μεσόγειο”, επισημαίνει ο head chef, Αλέξανδρος Γεροντιδάκης με μακρά πορεία στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης
Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης

Από τα πιάτα που δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε να τα παραγγείλετε είναι “Αυτός είναι ο Τόνος”. Πρόκειται για ένα καρπάτσιο τόνου με λίγες πινελιές ελαιολάδου, jalapeno και yuzu. Ένα πολύ δυνατό πιάτο είναι η Αθηναϊκή με μπλε καβούρι, τραγανό ρύζι και αυγοτάραχο. “Δίνουμε μεγάλη έμφαση φέτος σε τύπου παέλιες, με λαχανικά, με θαλασσινά, μία με ιμπέρικο και ένα πολύ ωραίο κριθαράκι με γαρίδες Κοιλάδος. Ο τόνος, το μαγιάτικο ταρτάρ, οι γαρίδες κοιλάδος, οι ντομάτες. Είναι όλα εξαιρετικής ποιότητας”, μας λέει ο Δημήτρης Μπενάκης όση ώρα δοκιμάζουμε από τα signature πιάτα.

Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης
Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης

Στην κατηγορία Land, από το μενού του Abra Ovata, την παράσταση κλέβουν η Mελιτζάνα με καπνιστό γιαούρτι, πεκάν και σοφρίτο miso, η οποία λιώνει στο στόμα, οι Kολοκυθοανθοί με λουίζα και κατσικίσιο τυρί που κλείνουν το μάτι στα παιδικά μας καλοκαίρια, αλλά και τα  Άγρια Χόρτα με oyster sauce και άνηθο.

Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης
Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης

Τώρα για όσους είναι λάτρεις του κρέατος, το menu έχει κάποιες πολύ δυνατές επιλογές. Έχουμε κόκορα με χυλοπιτάκι, σπανάκι και ξυνόγαλο, Iberico Presa με γλάσο char siu, βλίτα και λαδολέμονο, picanha με καπνιστή σάλτσα, φρέσκο κρεμμύδι και λάιμ και για παρέα 4 ατόμων, το Porter House 1kg, με ρύζι bomba και κόκκινες πιπεριές. Επίσης κάτι που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος και είναι χειροποίητο είναι το λουκάνικο προβατίνας“, προσθέτει ο υπεύθυνος του εστιατορίου.

Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης
Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης

Τον γλυκό επίλογο γράφουν το Cake από φρεσκο-τριμμένη yuka. Το σερβίρουν με cremeux λευκής σοκολάτας, πιπέρι και παγωτό κανέλας, έναν αναπάντεχο συνδυασμό. Εξίσου δελεαστικό είναι και το Καμένο-Καραμελωμένο Τσουρέκι με παγωτό dulce de leche, cremeux μαύρης σοκολάτας και δεντρολίβανο.

Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης
Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης

Ένα ωραίο γεύμα πάντα συνοδεύεται με το αντίστοιχο κρασί ή κοκτέιλ στο Abra Ovata θα βρείτε μια δομημένη λίστα κρασιών, σε απόλυτη αρμονία με τις γευστικές επιλογές του μενού την οποία υπογράφει ο sommelier Αλέξανδρος Ανδριανόπουλος δίνοντας έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα. Όσο για τα κοκτέιλ ιδανικά για τα καλοκαιρινά βράδια,  η λίστα περιστρέφεται κυρίως γύρω από τα Classics With A Twist και τα Aperitivos. Εμείς δοκιμάσαμε το new style apple martini όπου η γεύση του πράσινου μήλου ήταν έντονη και απόλυτα εναρμονισμένη με το φαγητό.

Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης
Abra Ovata: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι με φόντο τους φωτισμένους βράχους της λίμνης Βουλιαγμένης

“Αυτό που θέλουμε είναι ο κόσμος να έρχεται σε επαφή με το υγρό στοιχείο που είναι ακριβώς δίπλα του και με γεύσεις που θα τον εκπλήξουν και θα τον κάνουν να αισθάνεται οικεία”, προσθέτει ο Αλέξανδρος Γεροντιδάκης.

Ο χώρος διατίθεται για εκδηλώσεις αλλά και prive party. Η κουζίνα του εστιατορίου λειτουργεί για το βράδυ, από τις 20.00 ως τις 00.30 τις καθημερινές αλλά και τα ΣΚ.

ABRA OVATA

Λίμνη Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη

Τηλ. 210-89.62.220

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.