Η Όλγα Αρμενάκη, πιστή φίλη και αναγνώστρια του travelgirl.gr μας έδωσε την συνταγή για πανεύκολα τυροπιτάκια! Τι λέτε; Πάμε να τα φτιάξουμε;
Υλικά για εύκολα τυροπιτάκια
- 400 γραμμάρια φέτα περίπου
- 1 κ.σ. κοφτή βούτυρο
- 1 κεσεδακι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κεσεδακι λάδι ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 φακελάκι μπεικιγκ παουντερ
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση συνταγής για εύκολα τυροπιτάκια
Θρυμματίζουμε την φέτα και Ρίχνουμε μέσα το αυγό και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε και λιγο πιπέρι αν μας αρέσει.
Για την ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι, το βούτυρο και το μπεικιγκ παουντερ και ανακατεύουμε.
Μετά σιγά σιγά Ρίχνουμε το αλεύρι και πλάθουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει και να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Η ζύμη είναι αρκετά μαλακή. Την βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.Μετά την κάνουμε μπαλάκια και την ανοίγουμε με έναν πλαστη.Και με ένα ποτήρι ή αν έχουμε κουπατ φτιάχνουμε την βάση του τυροπιτακι και βάζουμε μέσα την γέμιση που έχουμε φτιάξει και τα κλείνουμε καλά πατώνταςτης άκρες.Μετά τα τοποθετούμε μέσα στην λαμαρινα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για 25 με 30 λεπτά.